Chokoladekage med Dumle

Til 1 bradepande

  •  150 g smør
  •  100 g mørk chokolade
  • 120 g Dumle (120 g svarer til 1 pakke)
  •  4 æg
  •  2 1/2 dl sukker
  •  1 tsk vaniljepulver
  •  2 1/2 dl hvedemel

Dumle karameltopping

  •  2 spsk piskefløde
  •  120 g Dumle
  • 100 g smør (stuetempereret)
  •  5 dl flormelis

 

  • Smelt smør, chokolade og Dumle-karameller i en tykbundet gryde ved lav varme. Rør, til blandingen er jævn. Tag gryden af varmen, og lad blandingen køle lidt af.

    Kom æg og sukker i en separat skål, og rør det sammen. Tilsæt den lune chokoladeblanding lidt ad gangen under konstant omrøring.

    Sigt vaniljepulver og hvedemel i dejen, og rør grundigt, til dejen er jævn.

    Hæld dejen i en smurt form på ca. 30 x 22 cm.

    Bag chokoladekagen ved 175 grader i ca. 25 minutter, og lad den derefter køle helt af, inden glasuren kommes på.
  •  

Dumle karameltopping:

  • Kom fløde og karameller i en tykbundet gryde, og lad dem smelte sammen ved lav varme. Tag herefter gryden af varmen.

    Pisk smørret, til det bliver blødt, og tilsæt så karamelblandingen. Pisk flormelis i massen, indtil den får den ønskede konsistens. Konsistensen afhænger af mængden af flormelis, så kom ikke det hele i på en gang.

    Smør karamelglasuren ud over den afkølede chokoladekage.

    Lad chokoladekagen med Dumle stå på køl, til den skal serveres.

    Tip: kagen kan fryses – også med glasuren på.
  •  
  • Velbekomme!