Hvilken kage skal jeg bage?

Hvad kan man servere til fødselsdag?

Fødselsdagskagen er en tilbagevendende opgave. Måske har I en tradition derhjemme, når det kommer til fødselsdagskager? Kagemænd og kagekoner kommer i mange varianter:
vandbakkelse, brunsviger, wienerbrød, hindbærsnitte og chokoladekage – bare for at nævne nogle af de mest sete.

En trend, som har bredt sig til stort set hele landet, er talkagen eller bogstavkagen. Det er kort fortalt en kagebund, skåret ud som et tal eller et bogstav og pyntet med blandt andet flødeskum
og bær. En meget dekorativ kage, som egner sig rigtig godt til festlige lejligheder. Overvejer du, hvad du kan servere til din fødselsdag, er talkagen altså et godt bud.

Forskellige kagetraditioner knytter sig i øvrigt ofte til forskellige egne af landet. I Sønderjylland har man rugbrødslagkagen og på Fyn er det brunsvigeren, der hersker. Men i virkeligheden er
der frit valg, når det kommer til fødselsdagskager. Du kan servere lige præcis det, du har lyst til.

Du kan servere lagkage, jordbærtærte eller cheesecake. Boller med smør eller småkager med glasur. Med et flag på bordet eller i kagen er ingen i tvivl om, at her bliver der fejret fødselsdag.

Hurtig kage til uventede gæster

En fødselsdag kommer sjældent som en overraskelse. Vi ved, den kommer og kan planlægge og glæde os til den. Noget der til gengæld kan overraske, er uventede gæster. Hvad byder man
uventede gæster? Her får du et par forslag:

● Søg på nettet efter lynkage. Der findes mange opskrifter på nemme kager, der kun kræver få ingredienser og kan bikses sammen på under et kvarter.

● Har du et par tortilla wraps til overs, kan du rulle dem med et lag flødeost og hvad du ellers har af grønt eller krydderurter. Det er ikke kage, men det fungerer fint til kaffen – eller måske endnu bedre til et lille glas hvidvin.

Opskrifter på nemme og lækre kager

Her deler vi jeres bedste kageopskrifter:

Chokoladekage med dumle
Muffins med frosting
Nem chokoladekage i bradepande

Chokoladekagen med dumle er en rigtig festlig kage fyldt med chokolade, karamel og friske bær. Den perfekte kage til fødselsdagsbordet.

Opskriften på muffins med frosting er oplagt at kombinere med vores kageprint til cupcakes. På den måde kan du servere helt personlige kager for dine gæster.

Har du et barn, der skal have kage med til klassen, er bradepandekagen med chokolade det helt rigtige valg. Den store flade er nem for børn at være med til at pynte. Prøv fx vores sukkerpynt og krymmel. Sidst, men ikke mindst, er den nem at fragte og skære ud i mindre stykker. En skøn kage til klassens time.